Skip to content
Trustpilot

GRATIS FRAGT

For ordrer over 499kr

GRATIS FIL-TJEK

Før produktion

HURTIG LEVERING

1-3 arbejdsdage

Opsætning af PRINTFILER 

Her på siden finder du vores vejledning til opsætning af printfiler til forskellige typer klistermærker.

Grafisk assistance

Er du i tvivl, om din fil er opsat korrekt, så har du mulighed for at tilvælge grafisk assistance, når du uploader din fil. Så hjælper vi med at lave skærestreger, tilrette beskæring, tilføje en tekst eller andre små tilpasninger. Og vi sender dig naturligvis et udkast, som du skal godkende, før vi sætter produktionen i gang.

Prisen for grafisk assistance er en engangspris, der dækker hjælp til smårettelser, ikke til redesign eller lignende. Hvis vi vurderer, at der skal mere end simple rettelser til, hører du selvfølgelig fra os, før vi gør noget, så vi kan rådgive dig om næste skridt. Har du kommentarer til din printfil, kan du skrive disse i kommentarfeltet ved upload af filen.

Printfiler til klistermærker

Hos Foliepartner printer vi alt i CMYK-farver. Det betyder, at det er vigtigt, at du vælger CMYK-farver når du opretter din printfil. Det er også vigtigt, at al tekst er lavet om til vector/outlinet, så vi ikke mangler diverse skrifttyper, når vi åbner din fil.

Vi printer op til 160 cm i bredde og ca. 30 meter i længde, men vi kan lave det sådan, at flere print kan sættes sammen, hvis du har brug for noget, der er større.

Det er ikke muligt for os at printe hvid farve men vi printer på en hvid baggrund og dermed får vi den hvide farve med i printet

Filformat

Til printede klistermærker anbefaler vi at der gemmes i en af følgende filformater:

pdf - Portable Document Format

eps - Encapsulated Postscript

Almindelige, firkantede klistermærker

Til almindelige, firkantede klistermærker behøver du ikke gøre andet end at oprette jobbet i den størrelse, du ønsker. Det vil sige, at du ikke engang behøver sætte skæremærker, da vores maskine gør det automatisk.

Konturskårede klistermærker

Til konturskårede klistermærker skal der lægges en skærestreg i printfilen og der skal være 2 mm bleed, da skæremaskinen kan svinge plus/minus en halv millimeter.

Indstillinger for skærestreg i Illustrator og InDesign:

Detaljerne i et konturskåret klistermærke må ikke blive alt for små, vi kan freks ikke lave bogstaver under 2 cm der skal skæres ud

Farveprøvenavn: CutContour

Farvetype: Straffagefarve / spotcolor

Farvetilstand: CMYK

Farve: 100% Magenta

Udstandsede klistermærker (die cut)

Til udstansede klistermærker skal der lægges en skærestreg i printfilen, som viser maskinen, hvor den skal lave gennemskæring. Man kan også vælge både at lave konturskæring og gennemskæring - altså to skærestreger - på det samme klistermærke, sådan at det er lettere at fjerne bagpapiret, når klistermærket skal monteres.
Ved mærker med små detaljer anbefaler vi ikke die cut alene men istedet en konturskæring til den detaljerede del og en diecut streg rundt om med færre detaljer

Indstillinger for skærestreg i Illustrator og InDesign:

Farveprøvenavn: PerfCutContour

Farvetype: Straffagefarve / spotcolor

Farvetilstand: CMYK

Farve: 50% sort

Dobbeltsidet klistermærker

Til dobbeltsidet klistermærker skal der lægges en skærestreg i printfilen og der skal være 2 mm bleed, da skæremaskinen kan svinge plus/minus en 1 millimeter.

Dobbeltsidet klistermærker produceres med en blocker imellem printene og derfor er tolerancen plus minus 1 mm, så det er en god ide at undgå en rammer eller andre elementer for tæt på kanten, som vil komme til at se skævt ud, hvis konturskæringen flytter sig lidt. Det er også vigtigt at print filen er symetrisk

Indstillinger for skærestreg i Illustrator og InDesign:

Farveprøvenavn: CutContour

Farvetype: Straffagefarve / spotcolor

Farvetilstand: CMYK

Farve: 100% magenta

Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven
Fortsæt med at handle
0
Scroll To Top