Skip to content
Trustpilot

GRATIS FRAGT

For ordrer over 499kr

GRATIS FIL-TJEK

Før produktion

HURTIG LEVERING

1-3 arbejdsdage

MONTERING AF SANDBLÆST FOLIE

Montering af matteret folie

For at få et flot og holdbart resultat anbefaler vi, at du læser denne monteringsvejledning, inden du begynder monteringen af den matterede folie.

OBS: Skal du montere din folie på glas, hvor der sidder gammel folie, så tag et kig på vores guide til afmontering af gammel folie her, så du undgår at lave ridser i glasset.

Det skal du bruge: Folieskraber med filthobbykniv, lineal, renseservietter, forstøver med sæbevand.

  1. Rengør glasset – Start med at rengøre glasset, som du vil montere folien på. Lav en sæbeblanding i en forstøver i forholdet 6 dråber sulfo til 1 liter vand. Spray sæbeblandingen (og rigeligt af den) på glasset og brug herefter en glasskraber til at rense glasset for eventuelle fluepletter og lignende. Tør glasset af og rens efterfølgende glasset ved hjælp af husholdningssprit, isopropylalkohol eller vores smarte renseservietter for at fjerne fedtstof og snavs.
  2. Skær folien til – Læg folien på en plan flade og skær folien til ved hjælp af lineal og hobbykniv. Vigtigt: Sørg for, at folien har lidt ekstra bredde og højde, ca 1 cm mere end det glasset måler.
  3. Spray sæbevand på glasset – Nu er du klar til at forstøve godt med sæbevand på glasset (samme blanding som du brugte til at rengøre glasset).
  4. Afmonter papiret på foliens bagside – Læg folien på en plan flade med foliesiden nedad og afmonter forsigtigt papiret på foliens bagside, så du har foliens klæbende bagside fri, og spray rigeligt med sæbevand på foliens klæbende bagside. Vigtigt: Foliens klæber er kraftig, så vær opmærksom på ikke at få lavet fold på folien, når du fjerner bagpapiret.
  5. Placer folien på glasset – Nu er du klar til at placere folien på glasset. Sæbevandet gør det nemt for dig at skubbe rundt med folien til den sidder præcist, hvor den skal.
  6. Skrab vandet ud – Når folien er placeret, hvor den skal, skraber du først et kors med folieskraberen uden at folien rykker sig. Dvs. skrab fra den ene side til den anden og fra oven og ned, så du har et kryds midt på folien. Herefter placerer du folieskraberen på midten og skraber fra midten og ud. Dette gentager du hele vejen rundt indtil alt resterende vand mellem folien og glasset er væk. Vigtigt: Det er vigtigt, at du trykker godt til, så alt vand skrabes væk, da der ellers vil dannes små vandlommer mellem folien og glasset.
  7. Skær rundt langs kanten – Når folien sidder, hvor den skal, og alt sæbevandet er skrabet væk under folien, er du klar til at skære den overskydende centimeter folie væk rundt i kanten ved hjælp af lineal og hobbykniv. Der må gerne være ca. en millimeter fra foliens kant ud til kanten af glasset (ud til gummilisten, hvis det er et vindue), så der er plads til, at glasset kan give sig i varme og kulde, uden at folien møder kanten/gummilisten og løsner sig.
  8. Tør efter – Tør folien rundt i kanten (ved gummilisten, hvis det er et vindue) for at fjerne eventuelle vandrester og tør derefter hele folien over en sidste gang. Skrab evt. kanten fri for vand med folieskraberen hvis der er nogle steder vandet ikke er presset helt ud.
  9. Lad folien tørre i 24 timer – Efter monteringen bør du lade folien få ro til at tørre i 24 timer. Undlad derfor at vaske vinduer det første døgns tid. Nu kan du nyde det færdige resultat.

Anbefalinger ved opsætning af selvklæbende folie

Det er altid vigtigt at have noget godt professionelt værktøj, der gør montagen lettere og sikrer et pænt resultat.

Der er mange forskellige typer overflader og dermed også mange forskellige indvirkninger på folien. Derfor kan Foliepartner ikke holdes ansvarlig for eventuelle problemer ved opsætningen eller nedtagningen af folien og vi refunderer ikke beløbet i et sådan tilfælde.

Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven
Fortsæt med at handle
0
Scroll To Top