Skip to content
Trustpilot

GRATIS FRAGT

For ordrer over 499kr

GRATIS FIL-TJEK

Før produktion

HURTIG LEVERING

1-3 arbejdsdage

MONTERING AF MALERSKABELON

Montering af folieskabelon

For at sikre et flot resultat og lang holdbarhed får du her 7 hurtige trin, du som minimum bør følge, når du monterer

folien:

1. Skrab folien efter – Før du starter montagen af maleskabelonen anbefales det at du skraber grundigt hen over maleskabelonen med en folieskraber, så du sikrer, at folien sidder godt fast på overføringspapiret. Rens overfladen – Rengør nu den flade, som maleskabelonen skal monteres på, fx ved hjælp af sprit, isopropylalkohol eller vores renseservietter, som indeholder isopropylalkohol.

2. Placer folieskabelonen ved hjælp af malertape – Nu tager du et stykke malertape og sætter folieskabelonen inklusiv bagpapir og overføringspapir fast på overfladen, hvor folien skal monteres. Det er nu, du har tid til at tjekke, at skabelonen kommer til at sidde pænt og lige. Sæt malertapen fast langs skabelonens øverste kant. Er der tale om en større (længere) maleskabelon, kan du også sætte malertapen vertikalt hen over skabelonen, så du i de efterfølgende trin, kan montere hver halvdel af skabelonen for sig.

3. Fjern bagpapiret og monter folien – Nu er du klar til at montere den selvklæbende folieskabelon på din overflade og det gør du ved først at fjerne det kraftige bagpapir fra folien og dernæst klæbe den klistrede side af folien fast på overfladen ved hjælp af en folieskraber, så folien bliver monteret pænt og jævnt på overfladen. Når folien er monteres (sammen med overføringspapiret) er det en god ide at køre med en skumrulle frem og tilbage over overføringspapiret, så folien klæber så godt som muligt fast til overfladen.

4. Træk forsigtigt overføringspapiret af – Tag nu fat i overføringspapiret i øverste venstre hjørne og træk det forsigtigt nedad i en vinkel på 180 grader. Tip: Du kan med fordel tage et lille stykke malertape og klistre fast i øverste hjørne af overføringspapiret for nemmere at kunne trække det af folien uden samtidig at trække folien med. Det er vigtigt, at du hiver forsigtigt i tapen, da du ellers risikerer også at trække folien med af, og det kan også være nødvendigt at bruge en finger til at hjælpe med at presse folien ind mod overfladen.

5. Kør over folieskabelonen med skumrulle og varm den efter – Når den selvklæbende maleskabelon sidder på overfladen tager du igen skumrullen og kører frem og tilbage over folien og efterfølgende tager du en varmepistol (eller føntørrer på højeste varmeindstilling) og varmen folien efter for at sikre, at den sidder så godt fast til overfladen som muligt. På den måde undgår du små luftlommer rundt i kanten, hvor malingen kan sætte sig. Inden du begynder malerarbejdet er det desuden en god ide at sætte malertape rundt om hele skabelonen, så du ikke behøver male så præcist.

6. Mal først med grundfarve eller klar lak – Inden du maler med den ønskede farve, er det en god ide at male skabelonen over med overfladens grundfarve. Hvis det fx er en hvid væg, så mal skabelonen over med den samme hvide vægmaling først. Hvis der skulle være små lufthuller rundt i kanten af maleskabelonen, så vil disse blive fyldt med den hvide farve, sådan at bogstaverne kommer til at stå helt skarpt, når du efterfølgende maler med den ønskede nye farve. Maler du på fx træ, som ikke er malet i forvejen, kan du i stedet male skabelonen med klar lak i stedet.

7. Mal dernæst med ønsket farve – Når grundfarven (eller den klare lak) er helt tør, maler du med den tilsigtede nye farve overpå.

8. Fjern maleskabelonen inden malingen er helt tør – Når du er færdig med at male med den ønskede farve hen over skabelonen skal malingen have lov til at tørre, men det er en god ide at afmontere maleskabelonen inden malingen er 100% tør, så når malingen er fingertør fjerner du malertape og folieskabelonen. Dette er for at undgå, at noget af den knastørre maling rives af sammen med folien.

Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven
Fortsæt med at handle
0
Scroll To Top