Skip to content

GRATIS FRAGT

For ordre over 499kr

GRATIS FIL-TJEK

Før produktion

HURTIG LEVERING

1-3 arbejdsdage

0
0,00 kr.

Cart

Ingen varer i kurven.

MONTERING AF FOLIE PÅ SKABE

Opsætning af folie på skabslåger

Inden du monterer folie på skabslåger, er det vigtigt, at du læser vores monteringsguide godt igennem, sådan at du får et holdbart og pænt resultat.

 1. Rengør skabslågen – Start med at rengøre skabslågen på begge sider med vand og sæbe. Herefter renser du skabslågen med husholdningssprit, isopropylalkohol eller med vores smarte renseservietter, så lågen bliver fri for fedtrester.
 2. Tag lågen af – Tag lågen af skabet og afmonter eventuelle greb og hængsler. Du kan naturligvis også afmontere skabslågen før du renser den af, hvis det er lettere for dig.
 3. Skær folien til – Nu er du klar til at tilpasse foliens bredde med en hobbykniv, så det passer med, at du har et par centimeter til at bukke om på indersiden af skabslågen, når du skal fæstne folien til sidst. Skær altså så meget af folien i bredden, så den bliver ca. fem centimeter bredere end lågen.
 4. Sæt folien fast øverst på lågens forside
  • Læg nu folien løst oven på lågen med foliesiden opad og træk forsigtigt ca. 10 cm af folien af bagpapiret i en vinkel på 180 grader, så der lægger sig ovenpå resten af folien.
  • Klip lidt af bagpapiret af. Nu kan du forsigtigt fæstne det løse stykke folie øverst på skabslågen ved at føre din hånd ind under det løse stykke folie og forsigtigt fæstne det til lågen ved hjælp af fingrene hele vejen hen langs kanten af bagpapiret.
  • Når først en stribe af folien er fæstnet hele vejen hen langs lågen kan du fæstne resten af den løse folie op til skabslågens kant ved hjælp af en folieskraber med filt, som du fører fra side til side med et fast tryk ned mod lågen for at undgå luftbobler indtil du har fæstnet folien helt ud til kanten af lågen (men ikke om på kanten af lågen).
 5. Skrab resten af folien fast på lågen
  • Rul den del af folien, som endnu ikke er fæstnet på lågen, sammen og hold den sammenrullede folie løftet med en hånd, mens du bruger den anden hånd til forsigtigt at trække mere af bagpapiret af. Træk så meget af bagpapiret af, at du kan holde både folien og bagpapiret med samme hånd.
  • Nu kan du med den anden hånd bruge folieskraberen til at skrabe folien ned på skabslågen i glidende bevægelser fra side til side oppe fra det sted, hvor du fæstnede det øverste af folien. Det er vigtigt at trykke godt til, når du skraber folien ned mod skabslågen, da du ellers risikerer at lave luftbobler under folien.
  • Kommer der en luftboble, kan du lidt så forsigtigt løfte i folien, så den slipper lågen op til det sted, hvor boblen er (trækker du for hårdt i folien risikerer du at strække den). Når du når til luftboblen, kan du skrabe folien på plads igen uden luftbobler.
 6. Fæstn folien på kanter og bagside – Når du har fæstnet folien på hele forsiden af skabslågen, vender du den om. Nu fæstner du folien op ad kanten af skabslågen med din finger mens du trækker godt opad i folien. Herefter fæstner du de sidste par centimeter på bagsiden af lågen enten med fingrene eller med en folieskraber med filt.
 7. Fæstn folien på hjørnerne – Hvis din skabslåge er retvinklet, lægger du blot et snit i folien for at få den pakket rundt om hjørnerne. Men er hjørnet på din skabslåge rundet, skal du strække folien henover hjørnet ved hjælp af en varmepistol eller en føntørrer. Bruger du en føntørrer til at opvarme folien med, skal du bruge den højeste varmeindstilling og gå ret tæt på folien. Bruger du omvendt en varmepistol skal du passe på ikke at give folien for meget varme, så det bliver helt flydende. Når du har fået folien formet rundt om hjørnet, lægger du et snit i folien, så du kan fjerne noget af det overskydende folie inden du fæstner det resterende folie til bagsiden af lågen.
 8. Montér lågen på skabet – Nu er du klar til at montere eventuelle greb og beslag igen og sætte lågen på plads på dit skab.

Anbefalinger for brug af folie på skabe

For at få det bedste resultat anbefaler vi dig at bruge nogle gode redskaber, som nævnt i monteringsvejledningen ovenfor. Du kan købe alle nødvendige redskaber sammen med folien her på shoppen, så det hele leveres til dig i én samlet pakke. Se alle redskaberne lige her.

Der er mange forskellige typer overflader og dermed også mange forskellige indvirkninger på folien. Derfor kan Foliepartner ikke holdes ansvarlig for eventuelle problemer ved opsætningen eller nedtagningen af folien og vi refunderer ikke beløbet i et sådan tilfælde. Vi står dog til enhver tid klar med råd og vejledning både før, under og efter bestilling, så vi sammen kan sikre dig et flot resultat.

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0
Scroll To Top