Skip to content
Trustpilot

GRATIS FRAGT

For ordrer over 499kr

GRATIS FIL-TJEK

Før produktion

HURTIG LEVERING

1-3 arbejdsdage

MONTERING AF FOLIE TIL SKABE

Montering af folie på skabslåger

Det er vigtigt, at du læser denne monteringsvejledning godt igennem, før du begynder montagen på dine låger, så du kan få et fint og holdbart slutresultat.

OBS: Skal du montere din folie på skabslåger, hvor der i forvejen sidder gammel folie, anbefaler vi, at du læser vores guide til afmontering af den gamle folie her, så du undgår at lave ridser i lågerne, når du fjerner den gamle folie.

Det skal du bruge: Hobbykniv, folieskraber, renseservietter og en varmeblæser (eller føntørrer).

 1. Rengør skabslågen – Start med at rengøre lågerne på begge sider med vand og sæbe. Herefter renser du lågerne med husholdningssprit, isopropylalkohol eller med vores praktiske renseservietter, så der ikke sidder fedtrester på lågerne.
 2. Find en god arbejdsstilling – Hvis du har mulighed for det, er det en god ide at lægge dine skabslåger ned på et bord eller en anden plan flade. Det giver dig de bedste forhold, når du monterer folien. Fjern også eventuelle greb, beslag eller lignende, sådan at lågerne er helt fri.
 3. Skær folien til – Nu er du klar til at tilpasse foliens bredde med en hobbykniv, så det passer med, at du har et par centimeter til at bukke omkring lågerne, når du til sidst skal have fæstnet folien. Skær altså så meget af folien i bredden, så den bliver et par centimeter bredere end lågen, den skal monteres på.
 4. Sæt folien fast øverst på skabslågen
  • Læg nu folien løst oven på lågen med foliesiden opad og træk forsigtigt ca. 10 cm af folien af bagpapiret i en vinkel på 180 grader, så den løsnede folie lægger sig ovenpå resten af folien med klæbesiden opad.
  • Klip lidt af bagpapiret af. Nu kan du forsigtigt fæstne det løse stykke folie øverst på skabslågen ved at føre din hånd ind under det løse stykke folie og forsigtigt fæstne det til overfladen ved hjælp af fingrene hele vejen hen langs kanten af bagpapiret.
  • Når først en stribe af folien er fæstnet hele vejen hen langs lågen, kan du fæstne resten af den løse folie ud til lågens kant ved hjælp af en folieskraber med filt, som du fører fra side til side med et fast tryk ned mod lågen for at undgå luftbobler indtil du har fæstnet folien helt ud til kanten (men ikke om på kanten).
 5. Skrab resten af folien fast
  • Rul den del af folien, som endnu ikke er fæstnet på skabslågen, sammen og hold den sammenrullede folie løftet med en hånd, mens du bruger den anden hånd til forsigtigt at trække mere af bagpapiret af. Træk så meget af bagpapiret af, at du kan holde både folien og bagpapiret med samme hånd.
  • Nu kan du med den anden hånd bruge folieskraberen til at skrabe folien ned på skabslågen i glidende bevægelser fra side til side oppe fra det sted, hvor du fæstnede det øverste af folien. Det er vigtigt at trykke godt til, når du skraber folien ned mod lågen, da du ellers risikerer at lave luftbobler under folien.
  • Kommer der en luftboble, kan du meget forsigtigt løfte i folien, så den slipper lågen op til det sted, hvor boblen er (trækker du for hårdt i folien, risikerer du at strække den). Når du når til luftboblen, kan du skrabe folien på plads igen uden luftbobler.
 6. Fæstn folien på kanter og bagside – Når du har fæstnet folien på hele forsiden af lågen, vender du den om. Nu fæstner du folien op ad kanten med din finger, imens du trækker godt opad i folien. Herefter fæstner du de sidste par centimeter på bagsiden enten med fingrene eller med en folieskraber med filt.
 7. Fæstn folien på hjørnerne – Hvis hjørnerne er retvinklede, lægger du blot et snit i folien for at få den pakket rundt om hjørnerne. Men er hjørnerne rundede, skal du strække folien henover hvert hjørne ved hjælp af en varmepistol eller en føntørrer. Bruger du en føntørrer til at opvarme folien med, skal du bruge den højeste varmeindstilling og gå ret tæt på folien. Bruger du omvendt en varmepistol, skal du passe på ikke at give folien for meget varme, så det bliver helt flydende. Når du har fået folien formet rundt om hjørnet, lægger du et snit i folien, så du kan fjerne noget af det overskydende folie inden du fæstner det resterende folie til bagsiden.
 8. Montér eventuelle greb m.m. – Nu er du klar til at montere eventuelle greb, beslag eller lignende igen og nyde det færdige resultat.

Anbefalinger ved opsætning af selvklæbende folie

Det er altid vigtigt at have noget godt professionelt værktøj, der gør montagen lettere og sikrer et pænt resultat.

Der er mange forskellige typer overflader og dermed også mange forskellige indvirkninger på folien. Derfor kan Foliepartner ikke holdes ansvarlig for eventuelle problemer ved opsætningen eller nedtagningen af folien og vi refunderer ikke beløbet i et sådan tilfælde.

Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven
Fortsæt med at handle
0
Scroll To Top