Skip to content
Trustpilot

GRATIS FRAGT

For ordrer over 499kr

GRATIS FIL-TJEK

Før produktion

HURTIG LEVERING

1-3 arbejdsdage

Maleskabeloner med egen tekst

Design dine helt personlige maleskabeloner med egen tekst til fx båd, væg, træværk, skilte, facader mm. Skabelonerne er lavet i selvklæbende folie som kan bruges en gang,  de kan anvendes på et væld af forskellige overflader

I foliedesigneren nedenfor kan du nemt og hurtigt designe og bestille din maleskabelon i selvklæbende folie og når vi modtager din ordre, producerer og leverer vi din maleskabelon indenfor 3 hverdage. Og vi sender naturligvis en nem og udførlig monteringsvejledning med, så du får et flot resultat ud af malearbejdet.

Benyt nedenstående designer til at bestille unikke maleskabeloner med egen tekst

Har du ønsker til specielle designs, fx logoer, som ikke kan laves via designeren, er du altid velkommen til at kontakte os for et uforpligtende tilbud på en specialordre.

Hvilke mål skal du bruge?

Hos os er der tre måder man kan vælge størrelse på, du kan indtaste en bredde, en højde eller en grundhøjde.

Bredde eller højde
Bredde eller højde bruges i de tilfælde, hvor du har brug for at styre tekstens bredde eller højde, fx hvis det er vigtigt for dig, at teksten skal være 50 cm i bredden eller 10 cm i højden (og hvis du ikke skal bestille forskellige tekster i nøjagtigt samme skriftstørrelse).

Da det er den enkelte skrifttype, der definerer målene, kan du ikke vælge både en specifik højde og bredde, du er nødt til at vælge, om det er bredde eller højde, der er vigtigst for dig.

Grundhøjde
Vi anbefaler, at du bruger grundhøjden, hvis du skal bestille flere forskellige tekster, som skal have samme skriftstørrelse (fx til forskellige navneskilte til dørene på kontoret). Totalhøjden svinger lidt alt efter, om man taster et j ind der rager ned eller et h der rager op.

Ved at vælge en samme grundhøjde ved bestilling af forskellige tekster sikrer du, at skriftstørrelsen er ens (dvs. at de enkelte bogstaver har nøjagtigt samme størrelse) på tværs af tekster.

Foliebogstaver mål

Maleskabeloner med egen tekst og mange anvendelsesmuligheder

Maleskabeloner med egen tekst er ideelle til fx dekoration eller mærkning af både, gulve, vægge, materiel, værktøj og meget andet. Det er kun fantasien, der sætter grænser, for de smarte maleskabeloner i selvklæbende folie kan bruges til næsten alle typer af overflader, og i modsætning til faste skabeloner er folie-skabelonerne især praktiske, når du har behov for at male på ujævne overflader, fx en buet side på en båd, ruflet træ eller lignende.

Maleskabeloner i folie til engangsbrug og med nem genbestilling

Maleskabeloner i folie kan kun bruges én gang, ligesom almindelige klistermærker, til gengæld er det et billigt alternativ til støbte skabeloner i plast eller metal, og du kan altid nemt genbestille din skabelon, hvis du skal bruge samme skabelon igen på et senere tidspunkt. Vi anbefaler ikke at købe maleskabeloner i større mængder til lager, da foliens klæber ligesom ved almindelige klistermærker bliver dårligere med tiden. Ved du, at du kommer til løbende at skulle bruge samme skabelon, er du velkommen til at kontakte os, så vi kan hjælpe din med nemt at kunne genbestille maleskabelonerne efterhånden, som du får brug for dem. Vi leverer indenfor 1-3 hverdage.

Maleskabeloner med logo og motiver

Har du brug for maleskabeloner med eget logo eller motiver i sammenhæng med tekst, er du velkommen til at sende os en forespørgsel med detaljeret information omkring dine ønsker og behov - medsend også eventuelle filer med det ønskede logo eller motiv. Så sender vi dig hurtigst muligt et uforpligtende tilbud.

Montering af maleskabeloner i selvklæbende folie

Indenfor 1-3 hverdage fra bestilling modtager du dine maleskabeloner med egen tekst med posten. Men før du kaster dig ud i monteringen af skabelonerne, anbefaler vi, at du læser den medsendte monteringsvejledning grundigt igennem, så du sikrer dig et flot resultat uden maling, der er løbet fra dig.

 

  1. Skrab folien efter – Før du starter montagen af maleskabelonen anbefales det at du skraber grundigt hen over maleskabelonen med en folieskraber, så du sikrer, at folien sidder godt fast på overføringspapiret.
  2. Rens overfladen – Rengør nu den flade, som maleskabelonen skal monteres på, fx ved hjælp af sprit, isopropylalkohol eller vores renseservietter, som indeholder isopropylalkohol.
  3. Placer folieskabelonen ved hjælp af malertape – Nu tager du et stykke malertape og sætter folieskabelonen inklusiv bagpapir og overføringspapir fast på overfladen, hvor folien skal monteres. Det er nu, du har tid til at tjekke, at skabelonen kommer til at sidde pænt og lige. Sæt malertapen fast langs skabelonens øverste kant. Er der tale om en større (længere) maleskabelon, kan du  også sætte malertapen vertikalt hen over skabelonen, så du i de efterfølgende trin, kan montere hver halvdel af skabelonen for sig.
  4. Fjern bagpapiret og monter folien – Nu er du klar til at montere den selvklæbende folieskabelon på din overflade og det gør du ved først at fjerne det kraftige bagpapir fra folien og dernæst klæbe den klistrede side af folien fast på overfladen ved hjælp af en folieskraber, så folien bliver monteret pænt og jævnt på overfladen. Når folien er monteres (sammen med overføringspapiret) er det en god ide at køre med en skumrulle frem og tilbage over overføringspapiret, så folien klæber så godt som muligt fast til overfladen.
  5. Træk forsigtigt overføringspapiret af – Tag nu fat i overføringspapiret i øverste venstre hjørne og træk det forsigtigt nedad i en vinkel på 180 grader. Tip: Du kan med fordel tage et lille stykke malertape og klistre fast i øverste hjørne af overføringspapiret for nemmere at kunne trække det af folien uden samtidig at trække folien med. Det er vigtigt, at du hiver forsigtigt i tapen, da du ellers risikerer også at trække folien med af, og det kan også være nødvendigt at bruge en finger til at hjælpe med at presse folien ind mod overfladen.
  6. Kør over folieskabelonen med skumrulle og varm den efter – Når den selvklæbende maleskabelon sidder på overfladen tager du igen skumrullen og kører frem og tilbage over folien og efterfølgende tager du en varmepistol (eller føntørrer på højeste varmeindstilling) og varmen folien efter for at sikre, at den sidder så godt fast til overfladen som muligt. På den måde undgår du små luftlommer rundt i kanten, hvor malingen kan sætte sig. Inden du begynder malerarbejdet er det desuden en god ide at sætte malertape rundt om hele skabelonen, så du ikke behøver male så præcist.
  7. Mal først med grundfarve eller klar lak Inden du maler med den ønskede farve, er det en god ide at male skabelonen over med overfladens grundfarve. Hvis det fx er en hvid væg, så mal skabelonen over med den samme hvide vægmaling først. Hvis der skulle være små lufthuller rundt i kanten af maleskabelonen, så vil disse blive fyldt med den hvide farve, sådan at bogstaverne kommer til at stå helt skarpt, når du efterfølgende maler med den ønskede nye farve. Maler du på fx træ, som ikke er malet i forvejen, kan du i stedet male skabelonen med klar lak i stedet.
  8. Mal dernæst med ønsket farve  Når grundfarven (eller den klare lak) er helt tør, maler du med den tilsigtede nye farve overpå.
  9. Fjern maleskabelonen inden malingen er helt tør Når du er færdig med at male med den ønskede farve hen over skabelonen skal malingen have lov til at tørre, men det er en god ide at afmontere maleskabelonen inden malingen er 100% tør, så når malingen er fingertør fjerner du malertape og folieskabelonen. Dette er for at undgå, at noget af den knastørre maling rives af sammen med folien.
Indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven
Fortsæt med at handle
0
Scroll To Top