Skip to content

GRATIS FRAGT

For ordre over 350kr

GRATIS FIL-TJEK

Før produktion

HURTIG LEVERING

1-3 arbejdsdage

Klistermærker til båd

Ingen båd uden navn - og således ingen båd uden klistermærker. Så har du købt ny båd, vil du skifte bådnavn på din båd eller trænger din båd blot til noget nyt folie, kan du hurtigt og nemt designe og bestille dine klistermærker til båd her på siden.

Design og bestil din folie til båd nedenfor, så producerer og sender vi dig fluks klistermærkerne med de selvklæbende bogstaver, som du selv let og hurtigt monterer på din båd.

Benyt nedenstående designer til at bestille klistermærker til båd. NB: Vi kan ikke lave emoji, ideogrammer og smileys i skærefolie til båd.

Indtast tekst (Klik ENTER for flere linjer)

Forhåndsvisning

cm
cm
Skriv din tekst her

Bogstav højde

Total mål (Alle linjer i cm)

Højde

Bredde

Skrifttype

Spejlvendt

Justering

Fed

BoldIcon

Mat farve :

Antal:

pr. stk

0

Samlet pris

0

montering-af-selvklæbende-bogstaver

Bådnavn folie af høj kvalitet

Vores folie til bådnavne er specielt velegnet til maritim brug og det er uanset, om din båd er lavet af glasfiber, træ eller jern. Hos Foliepartner går vi ikke på kompromis med kvaliteten af vores folie, så du kan være sikker på et både flot og holdbart resultat, når du bestiller folie til båd hos os.

Selvklæbende bogstaver båd med nem bestilling og hurtig levering

Når du har valgt, hvilke bogstaver dit bådnavn skal bestå af, tager det ingen tid at designe de selvklæbende bogstaver til båden og afgive ordren på folien.

Hvis du vil bestille de selvklæbende bogstaver til både bådnavn og hjemhavn, skal du huske at lægge dem i din indkøbskurv et ad gangen, så de leveres på hvert sit stykke folie. Og husk, at du automatisk får mængderabat, hvis du lægger 2 eller flere identiske stykker bådnavn folie (eller hjemhavn) i kurven. Når du ændrer antallet fra 1 til 2 eller flere, vil du se, at stykprisen automatisk falder.

Når du har bestilt din folie til båd, sætter vi ordren i produktion og leverer bogstaverne til dig indenfor 1 til 3 hverdage. Sammen med klistermærkerne til båden modtager du en udførlig monteringsvejledning, som gør det nemt for dig at montere bådnavn-folien.

Før du bestiller bådnavn folie

Nu er spørgsmålet bare, hvad båden skal hedde? Har du endnu ikke bestemt, hvad skuden skal hedde, så er her lidt hjælp og inspiration til bådnavne, inden du designer og bestiller din folie til båden.

Det er for eksempel klassisk at vælge bådnavn ud fra din kones, børns eller børnebørns navne. Og er der flere børn eller børnebørn at vælge imellem, fås der ofte et flot og unikt bådnavn, når man laver en sammentrækning af flere navne, fx de første 2-3 bogstaver fra hvert navn.

En anden tradition indenfor bådnavne er at finde et navn, som skal give held og lykke på søen; det vil sige godt vejr. Og så siges det jo, at en båd altid er en kvinde. Det er også populært at bestille klistermærker til båd, der beskriver den følelse, man får, når man sejler ud i sin båd, eksempelvis bådnavne som ‘Friheden’, ‘Sjælefreden’ eller lignende.

Husk også navnet på din hjemhavn, når du bestiller folie til båden. I nogle havne er det et krav, at både bådnavn og hjemhavn fremgår af klistermærkerne på båden.

Regler for bådnavn, hjemhavn og eventuelt registreringsnummer

Er din båd en fritidsbåd under 20 GT, er det i Danmark faktisk ikke lovpligtigt at udstyre sin båd med bådnavn og hjemhavn, men mange havne stiller krav om, at både hjemmehørende og besøgende både skal være udstyret med bådnavn og hjemhavn, så bådens skipper kan identificeres. At bestille folie til båd er altså ikke bare for sjov.

Nogle steder kræves der desuden et registreringsnummer, hvilket fx er tilfældet ved sejlads på Silkeborg Søerne på Gudenåen, hvor du kan risikere en bøde, hvis din båd ikke er udstyret med et gyldigt SB-registreringsnummer.

Er du i tvivl, om din hjemhavn stiller krav til bådnavn, hjemhavn eller registreringsnummer, kan du tage et kig i havnens vedtægter eller eventuelt undersøge, om de lokale regler for klistermærker til båd findes på kommunens hjemmeside, inden du bestiller din folie til båden.

Placering af bogstaver til båd - bådnavn, hjemhavn og kendingsmærker

Ligesom der kan være forskellige lokale regler for, hvilke typer klistermærker bådene i forskellige havne skal være udstyret med, kan der fra havn til havn også være forskellige normer for, hvor på båden du placerer dine klistermærker med bådnavn, hjemhavn og eventuelt kendingsmærke.

Nogle vælger at sætte bådnavn-folien på agterspejlet, dvs. bagerst på båden sammen med hjemhavnen. Andre sætter klistermærkerne på kahytten eller styrehuset, og andre igen navngiver deres båd på begge sider af stævnen. Hjemhavnen kan også placeres på styrhuset sammen med bådnavnet.

Kombinationerne for placeringen af folie med bådnavn og hjemhavn er altså mange, og det gælder ikke kun placeringen, men også formateringen af bogstaverne. Eksempelvis ses det ofte, at bådnavnet har en mere svungen og dekorativ skrifttype end hjemhavnen, eller at farverne på de to klistermærker til båden er forskellige.

Når det kommer til kendingsmærker på registrerede fiskerbåde, fx joller og fiskefartøjer, placeres disse klistermærker typisk på stævnen på begge sider af båden. Og her vil man derfor typisk sætte bådnavnet og hjemhavnen på styrehus og/eller bagenden af båden.

FTJ-mærker (på skibe registreret i fartøjsfortegnelsen) kan placeres frit på båden, men reglerne foreskriver, at de selvklæbende bogstaver til båden minimum skal være 8 cm høje.

Montering af klistermærker til båd‌ ‌

Når du modtager dine klistermærker til båden med posten, er det tid til navngivning, dvs. montering af bådnavn-folien på din båd. Monteringen er let og hurtigt gjort, men der er nogle vigtige detaljer, du skal tage højde for for at få det bedst mulige resultat, så bogstaverne på båden holder længst muligt.

 

  1. Din båd skal være ren – Før du påbegynder monteringen af foliebogstaverne på båden, må du sikre dig, at den overflade på båden, hvor du vil montere navnet, er ren og tør. Sidder der voks på båden fra en polering, er det vigtigt at få det renset af inden påføring af folien. Dette gør du f.eks. med sprit, isopropylalkohol eller vores renseservietter, som indeholder isopropylalkohol.
  2. Vælg et glat påføringssted – Folie holder altid bedst på glatte overflader, så vi anbefaler dig at vælge en glat flade til montering af de selvklæbende bogstaver til båden.
  3. Træk bagsiden af folien – Læg folien ned på en plan flade og brug en folieskraber til at skrabe bagsiden af folien med. Herefter kan du forsigtigt trække bagsiden af foliebogstaverne. Hvis du har problemer med at trække bagsiden af bådnavnet, bør du skrabe på det med lidt større pres og sørge for, at alle bogstaverne til båden er blevet skrabet, før du prøver igen.
  4. Sæt bådnavn-folien på det valgte påføringssted – Nu er du klar til at montere dit bådnavn på båden og det gør du ved at klæbe den klistrede side af papiret på båden dér, hvor du vil overføre bogstaverne til båden.
  5. Træk tapen af – Tag nu fat i tapen i øverste venstre hjørne og træk det forsigtigt nedad i en vinkel på 180 grader. Det er vigtigt, at du hiver forsigtigt i tapen, da du ellers risikerer også at trække bogstaverne af båden.
  6. Udglat og fjern eventuelle luftbobler – Når de selvklæbende bogstaver sidder på båden, finder du igen din skraber frem og glatter bådnavn folien på ny. Dette sikrer den bedst mulige montering og fjerner samtidig eventuelle luftlommer, der kan være opstået under monteringen af klistermærkerne‌.
  7. Varm folien efter Til sidst er det vigtigt at varme de selvklæbende bogstaver på båden efter, så klistermærkerne klistrer ordentligt. Brug en varmepistol eller eventuelt en føntørrer på varmeste blus, så din folie klistrer godt fast til båden.
Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0
Scroll To Top